Μενου
Το Καλαθι σας

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Στο petshop88.gr λειτουργούμε συμμορφούμενοι με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία.

Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΓΚΠΔ 2016/679), τυχόν ειδικότερης εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για ορισμένους τομείς, της εκάστοτε ισχύουσας ελληνικής νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών (Ν. 3471/2006 , ως εκάστοτε ισχύει) και τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ).


Γι' αυτό και δεν θα μπορούσαμε να μην θεσπίσουμε την ανάλογη Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (εφεξής «ΠΠΠΔ»), προκειμένου να ενημερωθείτε για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά Σας δεδομένα, τα οποία Εσείς οικειοθελώς μας γνωστοποιείτε. Μέσω της Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Σας δίνετε η δυνατότητα να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας των προσωπικών Σας δεδομένων, την κατηγορία των αποδεκτών, και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.


Υπεύθυνος φορέας


Υπεύθυνος φορέας για τη συλλογή, αποθήκευση, επεξεργασία και χρήση των προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με την έννοια του ελληνικού δικαίου και της νομοθεσίας περί προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα είναι η εταιρεία:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΕΙΔΗ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ - ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 88
56430 ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Υπεύθυνος για την επεξεργασία τους ορίζεται ο κύριος Παρασκευόπουλος Κωνσταντίνος.


Ορισμός προσωπικών δεδομένων


Προσωπικά Δεδομένα είναι κάθε πληροφορία που αναφέρεται στο υποκείμενο των δεδομένων, ήτοι κάθε φυσικού προσώπου στο οποίο αναφέρονται τα δεδομένα και του οποίου η ταυτότητα είναι γνωστή ή μπορεί να εξακριβωθεί. Τέτοια στοιχεία αποτελούν για παράδειγμα το όνομα, διεύθυνση, ημερομηνία γέννησης και φύλο του μέλους, αριθμός κινητού τηλεφώνου, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e mail) καθώς και δεδομένα χρήσης, όπως για παράδειγμα όνομα μέλους, κωδικός πρόσβασης και διεύθυνση IP . Τα προσωπικά δεδομένα υποβάλλονται σε σύννομη και θεμιτή επεξεργασία με διαφανή τρόπο σε σχέση με το υποκείμενο των δεδομένων («νομιμότητα, αντικειμενικότητα και διαφάνεια»), συλλέγονται για καθορισμένους, ρητούς και νόμιμους σκοπούς και δεν υποβάλλονται σε περαιτέρω επεξεργασία κατά τρόπο ασύμβατο προς τους σκοπούς αυτούς.


Συλλογή και χρήση των προσωπικών δεδομένων


Η επιχείρησή μας δεν συλλέγει προσωπικά σας δεδομένα, εκτός κι αν τα έχετε παράσχει εσείς ρητά, οικειοθελώς και για συγκεκριμένο σκοπό και εφόσον έχετε δώσει την συγκατάθεση σας για την χρήση τους.

Ειδικότερα, μας γνωστοποιείτε εκουσίως προσωπικά σας δεδομένα όταν δημιουργείτε λογαριασμό στον διαδικτυακό μας τόπο, όταν προβαίνετε σε αγορά από απόσταση μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, είτε με τη χρήση του τηλεφωνικού μας κέντρου, όταν κάνετε εγγραφή για να λαμβάνετε Newsletter μέσω email, καθώς και όταν συμμετέχετε σε έρευνες, διαγωνισμούς ή ζητάτε πληροφορίες για τα προϊόντα μας ή για την πορεία της αγοράς Σας ή τέλος όταν ασκείτε τα δικαιώματα σας ως καταναλωτής.

Εμείς αποθηκεύουμε, χρησιμοποιούμε ή διαβιβάζουμε/κοινοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο εφόσον δώσετε την συγκατάθεσή σας για αυτό και μόνο στον βαθμό που είναι απαραίτητο ανάλογα με το σκοπό της επεξεργασίας και στα πλαίσια της επικοινωνίας και των συναλλαγών σας μαζί μας, και της βελτίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών.

Για την εγγραφής σας ως μέλος και τη δημιουργία λογαριασμού θα χρειαστεί να μας υποβάλετε εκουσίως: Όνομα, επίθετο, ολοκληρωμένη ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και κωδικό πρόσβασης (password).

Για ολοκλήρωση αγοράς από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα χρειαστεί επιπλέον να μας υποβάλετε εκουσίως: διεύθυνση αποστολής παραγγελίας και τύπο παραστατικού (απόδειξη, τιμολόγιο) καθώς και κατά περίπτωση τα φορολογικά σας στοιχεία. Επίσης, στους χρήστες/επισκέπτες του ιστοτόπου παρέχεται η δυνατότητα, εάν το επιθυμούν, με την εγγραφή τους στην αντίστοιχη εφαρμογή, να λαμβάνουν ενημέρωση για νέα προϊόντα καθώς και για τις υπάρχουσες προσφορές μέσω email στη δηλωθείσα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Με την επιλογή της εν λόγω εντολής, ο επισκέπτης/χρήστης πιστοποιεί την πληρότητα, ορθότητα και αλήθεια των αναγκαίων στοιχείων επικοινωνίας ενώ αναλαμβάνει την υποχρέωση επικαιροποίησης τους σε περίπτωση αλλαγής, ώστε να διατηρούνται πλήρη, ορθά, αληθή, ακριβά και έγκυρα. Σε περίπτωση βούλησης υπαναχώρησης από την εν λόγω εφαρμογή, ο επισκέπτης/χρήστης οφείλει να επικοινωνήσει με την επιχείρηση και να δηλώσει εγγράφως τη σχετική του βούληση.

Ο κωδικός πρόσβασης, το όνομα χρήσης και γενικότερα ο λογαριασμός των μελών είναι προσωπικός και μοναδικός για κάθε μέλος, το οποίο και υπέχει πλήρη ευθύνη των ενεργειών που γίνεται από το λογαριασμό του. Τα μέλη οφείλουν να προβαίνουν σε προσεκτική και συνετή χρήση του λογαριασμού τους καθώς και σε τυπική έξοδο από αυτόν. Η επιχείρηση δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία προκύψει από την αδυναμία των μελών να σεβαστούν και να ακολουθήσουν την παρούσα ρήτρα.

Η κατά τα ως άνω γνωστοποίηση των δεδομένων συνιστά ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων διατήρησης και χρήσης των δεδομένων, άλλως ο επισκέπτης οφείλει να απέχει από τη συμπλήρωσή τους.
Διευκρινίζεται ότι κατά την περιήγησή Σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα δε Σας ζητείται κανένα προσωπικό σας στοιχείο.


Χρονικό διάστημα αποθήκευσης των δεδομένων σας


Τα δεδομένα που παρέχονται από Εσάς θα τηρούνται/αποθηκεύονται από εμάς μόνο για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο μας έχετε κοινοποιήσει τα δεδομένα σας και σε συμμόρφωση με τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις.
Αν μας έχετε δώσει τη ρητή συγκατάθεσή σας για τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων για διαφημιστικούς λόγους (εγγραφή στο Newsletter), θα χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα Σας για αυτόν τον σκοπό μέχρις ότου ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή Σας. Αυτονόητο ότι μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή Σας οποιαδήποτε στιγμή με ισχύ για το μέλλον.


Κοινοποίηση δεδομένων


Η επιχείρηση μας δεσμεύεται να μην κοινοποιήσει τα προσωπικά στοιχεία χρηστών/επισκεπτών σε τρίτους χωρίς τη δική τους συναίνεση, πέραν των κοινοποιήσεων που απαιτούνται από το νόμο σε οποιαδήποτε σχετική διαδικασία. Ωστόσο, κατά την επεξεργασία του αιτήματός σας διατηρείται το δικαίωμα κοινοποίησης των αναγκαίων προσωπικών στοιχείων στις επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζεται (εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), καθώς και στους υπαλλήλους της και τους υπαλλήλους των συνεργαζόμενων με αυτή επιχειρήσεων, που έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες με την άδεια της επιχείρησης και οι οποίοι χρειάζεται να γνωρίζουν ή να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες για την εκτέλεση των υπηρεσιών (όπως η εξυπηρέτηση πελατών και η παράδοση των παραγγελιών) για το συμφέρον του αγοραστή. Σε κάθε περίπτωση απαιτούμε όλοι οι συνεργάτες μας να προβαίνουν στην επεξεργασία των προσωπικών Σας δεδομένων σύμφωνα με τα πρότυπα μας και την παρούσα πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων, καθώς και τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την επεξεργασία δεδομένων παραγγελίας. Διαφορετικά, και χωρίς την ρητή συγκατάθεση σας, δεν πρόκειται να διαβιβάσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους ούτε να τα κοινοποιήσουμε για οποιοδήποτε σκοπό ή χρήση. Εντούτοις, διατηρούμε το δικαίωμα να αποκαλύψουμε πληροφορίες για εσάς εάν είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε από τον νόμο ή αν η κοινοποίηση μας ζητηθεί από αρχές που ενεργούν στα πλαίσια της νομιμότητας ή αρχές ποινικής δίωξης.


Cookies


Κατά την περιήγησή σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, αναγνωρίζετε ανεπιφύλακτα και χωρίς περιορισμούς ότι έχετε διαβάσει, κατανοήσει και αποδεχτεί την πολιτική απορρήτου καθώς και την χρήση των λεγόμενων cookies. Το cookie είναι ένα αρχείο το οποίο αποθηκεύεται στον υπολογιστή, το κινητό σας τηλέφωνο ή το tablet σας όταν επισκέπτεστε οποιονδήποτε Διαδικτυακό Τόπο και ενδεικτικά ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες σχετικές:

  • με τη διαδικτυακή σας συμπεριφορά,
  • με τις προτιμήσεις σας ως χρήστη προκειμένου να σας αποσταλεί (από εμάς, τους συνεργάτες ή/και τους διαφημιζόμενους/χορηγούς μας) στοχευμένη διαφήμιση ή προσφορές που ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις σας και οι οποίες θα εξακολουθούν να σας παρουσιάζονται όταν επισκέπτεστε ένα Διαδικτυακό Τόπο που ταιριάζει με τα ενδιαφέροντά σας (συμπεριφορικά cookies – διαφήμιση/cookies τρίτων),
  • με τις σελίδες που επισκέπτεστε στο Διαδικτυακό Τόπο καθώς και αν προκύπτουν σφάλματα με αυτές (cookies επίδοσης),
  • με την ανάλυση της χρήσης του Διαδικτυακού Τόπου (π.χ. google analytics),
  • με το είδος του προγράμματος περιήγησης,
  • του παρόχου υπηρεσίας διαδικτύου (ISP),
  • με τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή με την αποθήκευση του username σας (όπου χρειάζεται) έτσι ώστε να μην χρειάζεται να το καταχωρήσετε από την αρχή κατά την επιστροφή σας στον διαδικτυακό μας τόπο (cookies που αφορούν στη λειτουργικότητα).


Ο Διαδικτυακός Τόπος μας κάνει χρήση cookies, πρωτίστως, με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη και την παροχή των υψηλότερης δυνατής ποιότητας υπηρεσιών προς τους χρήστες μας.


Έχουμε τοποθετήσει τα cookies μας στις ακόλουθες κατηγορίες, για να σας διευκολύνουμε να καταλάβετε γιατί τα χρειαζόμαστε:
Α) Απολύτως Απαραίτητα Cookies: Αυτά απαιτούνται για τη λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Για παράδειγμα, cookies που σας επιτρέπουν να συνδεθείτε σε ασφαλείς περιοχές του ιστοτόπου μας ή να θυμάται ο ιστότοπος τις επιλογές των επισκεπτών μας, όπως το όνομα χρήστη, την περιοχή, ώστε να παρέχει βελτιωμένες και εξατομικευμένες λειτουργίες. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου μας.
Β) Cookies Ανάλυσης και Στατιστικών: Αυτά μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να υπολογίζουμε τον αριθμό των χρηστών του ιστότοπού μας και να δούμε πώς οι χρήστες αυτοί περιηγούνται στον ιστότοπό μας. Αυτό βοηθά να βελτιωθεί ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο ιστότοπός μας, για παράδειγμα, διασφαλίζοντας ότι οι χρήστες μπορούν εύκολα να βρουν αυτό που αναζητούν.
Γ) Cookies Marketing και Επαναστόχευσης: Καταγράφουν την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας, τις σελίδες που έχετε επισκεφτεί και τους συνδέσμους που ακολουθήσατε. Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση εξατομικευμένου περιεχομένου με βάση τα ενδιαφέροντα των χρηστών. Στη συνέχεια, θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες για να καταστήσουμε τη διαφήμιση που εμφανίζεται σε αυτήν πιο σχετική με τα ενδιαφέροντά σας.


Έχετε την ευχέρεια να ελέγχετε τη χρήση των cookies, επιτρέποντάς τα ή διαγράφοντάς όλα ή κάποια από αυτά. Μπορείτε να ρυθμίσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας ώστε να μην δέχεται cookies από κανένα διαδικτυακό τόπο.


Έχετε τη δυνατότητα να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies τροποποιώντας τις ρυθμίσεις στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Ελέγξτε τους παρακάτω συνδέσμους για οδηγίες
Chrome
Safari
Firefox
Internet Explorer


Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις λειτουργίες του ιστότοπού μας αν τα cookies είναι απενεργοποιημένα.



Ακολουθεί αναλυτική λίστα με τα cookies του ηλεκτρονικού μας καταστήματος.

cookies-list


Προσωπικά Δεδομένα Ανηλίκων


Ρητά δηλώνουμε την πρόθεση μας να μην συλλέξουμε δεδομένα ανηλίκων. Ωστόσο, εάν δεν γίνει αντιληπτή η ανηλικότητα του χρήστη, παρακαλούνται οι γονείς ή οι κηδεμόνες να μας ενημερώσουν χωρίς καθυστέρηση, προκειμένου να προβούμε άμεσα στη διαγραφή των δεδομένων αυτών.


Δικαιώματα υποκειμένου δεδομένων


Μπορείτε ανά πάσα στιγμή και χωρίς επιβάρυνση, να εναντιώνεστε στη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων για το μέλλον, να ζητήσετε την πλήρη διαγραφή αυτών, ή να ζητήσετε πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα που αποθηκεύονται από εμάς για το άτομο σας ή τη διόρθωση αυτών. Προϋπόθεση είναι να είστε εγγεγραμένος χρήστης στον ιστότοπό μας. Εφόσον είστε λοιπόν, εγγεγραμμένος χρήστης, μπορείτε να δείτε τις διαθέσιμες επιλογές σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα, μέσα από την περιοχή του λογαριασμού σας και συγκεκριμένα από την ενότητα "Τα εργαλεία μου Απορρήτου/GDPR" ή κάνοντας κλικ εδώ. Διαφορετικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα στοιχεία που υπάρχουν στην σελίδα επικοινωνίας.


Ενημέρωση και τροποποίηση


Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί/ επικαιροποιεί επιμέρους τμήματα της παρούσας Πολιτικής, χωρίς υποχρέωση σχετικής προηγούμενης ενημέρωσης σας. Παρακαλούμε να διαβάζετε πάντα την Πολιτική προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, προτού χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπό μας, ώστε να ενημερώνεστε για την τρέχουσα εκδοσή της Πολιτικής, σε περίπτωση που έχουν γίνει τυχόν τροποποιήσεις ή ενημερώσεις.


Πληροφορίες σχετικά με το Πιστοποιητικό SSL


Μέγεθος Κλειδιού: 2048 bits

Κρυπτογράφηση: RSA

Εκδότης: Sectigo Limited

Αρχή Πιστοποίησης: The USERTRUST Network